Dakgoten, ieder dak heeft er wel eentje nodig. Maar ieder dak heeft ook zo zijn looks en het spreekt voor zich dat u uw dak van een bijpassende dakgoot wilt voorzien. Dakgoten zijn dan ook in verschillende materialen, vormen en afmetingen beschikbaar. Elkeen heeft ook zo zijn typerende kenmerken. Hieronder bespreken we alvast even kort en bondig welke verschillende soorten dakgoten er op de markt te vinden zijn.

Twee verschillende soorten dakgoten

Wanneer we dakgoten gaan indelen in categorieën, kunnen we stellen dat er twee soorten zijn. Enerzijds heeft u de hang- of mastgoot en anderzijds de bakgoot. Het eerste type is de meest voorkomende en is dan ook in diverse uitvoeringen beschikbaar. Dergelijke dakgoten worden opgehangen door middel van stevige beugels, dewelke op zo’n manier geplaatst worden dat de dakgoot op zich een lichte helling zal vertonen. Het gebeurt vandaag de dag maar al te vaak dat een oude bakgoot wordt vervangen door een mastgoot!

Een bakgoot vergt namelijk meer onderhoudswerk, zoals poet- en schilderwerken. Wat is een bakgoot nu eigenlijk? Wel, dergelijke bakgoten zijn niets meer dan rechthoekige, dragende bakken. Vaak worden ze ook bekleed, waarbij u kan kiezen uit een klassieke, strakke of moderne look.

Ga voor vakmanschap voor uw dakgoten

Met ons als partner voor uw dakgoten bent u zeker van kwaliteit aan een eerlijke prijs. We voorzien uw dak namelijk van puur maatwerk. Zo wordt maatwerk op een lengte van twee meter door onze medewerkers zelf op de werf geplooid en wordt maatwerk op een grotere lengte tot zes meter in ons atelier vervaardigd.