Niet alleen daken, dakgoten en gevels zijn er in diverse soorten, maar ook dakpannen hebben zo hun eigen mogelijkheden. Zo bestaan ze bijvoorbeeld uit ofwel klei of beton. En ook hebben deze beide soorten hun eigen specifieke karakteristieken, zoals kleur, formaat en prijs. Op deze pagina gaan we alvast dieper in op uw mogelijkheden!

Dakpannen – Klei of beton?

Wat betreft dakpannen in klei zijn er de keramische en de geglazuurde kleidakpannen. De keramische exemplaren scoren bijzonder goed op kleurvastheid, levensduur, onderhoud en vorstbestendigheid. De geglazuurde kleidakpannen zijn hierbovenop voorzien van een glanzende glazuurlaag of van een iets mattere textuur en bieden uw dak bescherming tegen zowel algen als mos. Het spreekt voor zich dat deze iets duurder zijn dan de klassiekere gebakken dakpannen, maar algemeen gezien geldt dat de technische eigenschappen van klei superieur zijn tegenover deze van beton.

Betonnen dakpannen bestaan uit een mix van water, zand, cement of klei. Ze vormen een topper in de dakpannenwereld, hoewel ze iets sneller zullen bemossen dan hun kleivariant. Verder zijn ze ook iets goedkoper, dus het is werkelijk aan u de keuze op de juiste dakpannen voor uw dak te nemen. Met onze hulp zal uw dak gegarandeerd de meest geschikte bekleding krijgen!

Welk prijskaartje prijkt er aan uw dakpannen?

Grofweg gezegd, bepaalt de vorm van uw dakpan grotendeels de kostprijs. Hoe eenvoudiger de vorm, hoe eenvoudiger de plaatsing voor onze medewerkers is en dus hoe goedkoper de uiteindelijke rekening zal zijn. Facetten waarmee hierbij ook rekening wordt gehouden, zijn de grootte van uw dakoppervlak, het aantal dak doorbrekingen – denk hierbij aan bijvoorbeeld een schoorsteen en een dakvenster) en het uitzicht dat u uw dak wilt meegeven.

Het formaat van uw dakpannen hangt niet alleen af van uw smaak, maar ook van uw dak. Voor een klein dakoppervlak met veel onderbrekingen zijn namelijk dakpannen van kleiner formaat te verkiezen, voor een groot dakvlak en weinig onderbrekingen zijn deze van groot formaat te prefereren. Algemeen geldt wel dat de afwerking van grote formaten complexer is dan deze van kleinere formaten.

De juiste dakhelling voor uw dakpannen

Bij de keuze van uw dakpannen dient u rekening te houden met de helling van uw dak. Niet alle dakpannen op de markt zijn namelijk geschikt voor daken met een kleine helling. Onze medewerkers helpen u alvast met plezier voor de juiste keuze. Heeft u een dak dat een helling heeft van minder dan twintig procent? Dan bieden we u andere oplossingen, die u bijna niet kunt onderscheiden van de klassiekere dakpannen. Bovendien kunnen onze pannen ook worden voorzien van driedubbele, dubbele of enkele sluiting om wind- en regen tegen te gaan.

Onze dakpannen – Kwaliteit met een stevige garantie

Kiest u voor ons als partner voor uw dakpannen en de plaatsing ervan, dan geniet u van de volgende garanties:

  • Dertig jaar op dakpannen
  • Tien jaar op de bouw