Heeft u juist een woonst gekocht en heeft deze nood aan een dakrenovatie? Of bevindt u zich misschien middenin renovatiewerken en is uw dak ook aan een nieuw jasje toe? Wij helpen u met plezier bij het hele project, zowel bij de keuze betreffende de materialen en technieken als bij de dakrenovatie zelf.

Dakrenovatie versus dakbedekking

Is uw dakconstructie nog in een goede staat? Dan is het te overwegen om slechts enkel en alleen uw dakbedekking onder handen te nemen. Een totaalrenovatie van uw volledige dak zou u onnodig veel geld kosten! Eerst worden de zwakke stukken weggehaald, waarna ze worden vervangen door nieuwe. Bovendien kunt  u ook meteen opteren voor een volwaardig onderdak en voor een isolatie van buitenaf (sarking dak). Ook de installatie van eventuele dakramen, de plaatsing van een schouw en ga zo maar verder is mogelijk. Eender hoe: uw woning zal er haast als nieuw uitzien, dankzij onze professionele dakrenovatie!

Dakrenovatie versus overzetdak

Is een drastischere oplossing nodig, dan kunt u opteren voor de plaatsing van een overzetdak. Dergelijke oplossing bestaat uit dakpannen uit licht metaal, die meteen over uw bestaand dak worden geplaatst. U hoeft zich absoluut geen zorgen te maken over het draaggewicht, aangezien de lichtheid van de pannen en hun specifieke bevestiging geen te zware belasting met zich meebrengen.

Bent u dus op zoek naar een snelle, maar oerdegelijke dakrenovatie? Dan is een overzetdak de ideale oplossing. Het vereist geen verdere verstevingen en de looks zijn vaak niet te onderscheiden van een echte dakbedekking. Ons bedrijf maakt immers enkel en alleen gebruik van de allerbeste kwaliteit!

Fiscale voordelen voor uw dakrenovatie

Ongeacht of u een gedeeltelijke of een totaalrenovatie van uw dak in het vooruitzicht heeft, er zijn een heleboel premies en subsidies te verkrijgen. Deze kunnen u een aanzienlijke som geld teruggeven, indien er wordt voldaan aan een aantal bepalingen. De belastingvoordelen zijn namelijk afhankelijk van uw inkomsten en van de locatie en leeftijd van uw woonst.

Hieronder vindt u alvast op een rijtje waarvoor u een premie of subsidie kunt aanvragen:

  • De behandeling van de dakstructuren tegen ongedierte
  • De vernieuwing van de waterdichte bedekking
  • De isolatie van zowel bestaande als nieuwe daken
  • De werkzaamheden voor de afvoer van hemelwater
  • De installatie van dakramen, schouwen en koepels
  • De afbraak van bestaande dakstructuren en de plaatsing van nieuwe exemplaren

Bovendien kunt u een premie of subsidie aanvragen bij vijf instanties: uw provincie, uw gemeente, uw netbeheerder, de federale regering en het Vlaams gewest. Meer informatie kunt u terugvinden op http://www.premiezoeker.be/.