Dakpannen, pannendaken: jaar in jaar uit zijn ze geliefd geweest. En deze populariteit zetten ze vandaag de dag gewoon verder. Wij zijn ons daar volledig van bewust en verzorgen met plezier alle werken die met pannendaken te maken hebben. Gaande van renovatie tot onderhoud, van nieuwbouw tot verbouwingen: uw dak is veilig in onze handen.

Dakpannen zorgen voor een dak boven uw hoofd

Pannendaken hebben een tweevoudige functie. Enerzijds dragen ze hun steentje bij tot de algemene looks van uw woonst, wat maakt dat uw keuze moet aansluiten bij uw persoonlijke voorkeuren en smaak. Maar pannendaken moeten niet alleen mooi zijn, want anderzijds zorgen pannendaken ook voor de bescherming van uw woonst tegen allerlei weersomstandigheden.

Dakpannen zijn er daarom ook in verschillende vormen, kleuren en materialen. Algemeen kunnen we stellen dat er twee types pannendaken bestaan:

  • Deze uit dakpannen op basis van klei
  • Deze uit dakpannen op basis van beton

Pannendaken variëren in kwaliteit

Dakpannen op basis van klei zijn doorgaans van betere kwaliteit dan deze op basis van beton. Waarom precies? Omdat deze gemaakt zijn op basis van natuurlijk materiaal, dat met andere woorden een grote vormvastheid met zich meebrengt. Temperatuurschommelingen en verschillende vochtigheden hebben haast geen invloed en zullen amper uitzetten, terwijl hier bij betonnen dakpannen wel degelijk sprake van is.

Pannendaken met leien dakpannen zijn bovendien ook energiezuinig en ze dragen bij tot de gehele duurzaamheid van uw dakconstructie. Zo stuwt u ook meteen de waarde van uw woonst de lucht in! Twijfelt u over het meest geschikte pannendak voor uw woning? Wij staan u graag bij met raad en daad.